- سلاااااام آآآآآآآآ ممی ! کئف احوال ؟ نه خبرلر ؟
- سلام ! دوغرودان پیس اوشاقسان هااااا ! ملاقاتیما گلمه دین باری زنگ ووروب حالیمی سوروشایدین .
- گؤرورسن دا باشیم چوخ قاریشیق اولور ، شرمنده ! هله نئجه سن ؟
- گئچینیرم داااااا
- من اؤلوم ؟ واللاه سن چوخ بتر آدامسان ، بو زمانه ده گئچینمک هر آدامین ایشی دئییل ! کیشی به سن هله بیر هفته استراحتدن سونرا یئنه ده یان پرتی ایشلیرسن آخی !
- هن بابا . من ده آغیر آداام . بئل ده کی دوزلمک بیلمیر !
- هله نه ایش گؤروردون کی بئلین سرپدی ؟
- هئچ زاد بابا ! اوچ دؤرد عاییله ییغیشیب بیر معمولی قوچ آلدیق ، قرار اولدو همیشه کی کیمی اونون باشین من کسیب اتین بؤلوشک آما هر یئری آختاردیم پیچاغی تاپانمادیم ! اسماعیلا دئدیم : اوغول ! چیخ داما گؤر پیچاغی داما آپاران اولماییب ؟ » اسماعیل داما باخیب پیچاغی تاپدی ، من ده قوچو بئلیمه آلیب داما چیخارتماق ایسته دیم آما بئلیم سرپیب نردوواندان یئره ییخیلدیم .
- لاپ دا یاخشی اولوب ، ائله حقین ایمیش !
- نیه پیس اوشاق ؟
- کیشی به سنین عاغلین آزمیشدی ؟ به قوچو داما چیخاردینجا ، دامدان پیچاغی گتیریب قوچو دا یئرده کسه یدین دا !
- دوز دئییرسن هااااااا . بونو ییخیلمامیشدان قاباق دئیه جه یدین باااا !
- اووجومو اییله مه میشدیم کی آ ممی ! دؤکتوره ده گئتدین یا یوخ ؟
- گئتدیم آنا چوخا باخدی بیله مه ، دؤکتورلرین چوخو بیمه ایله باخمیرلار کی ، یالنیز داوالاری دفترچه یه یازیرلارکی داوالارین دا چوخونا بیمه شامل اولمور آما بو بیر هفته استراحتیمین خرجین بیمه وئره جک !
آ ممی دوز دئییردی ، آدی بیمه اولوروق پولون دا اؤزوموز تؤکوروک ، هانسی ایش صاحیبی ایندی ایشله ینلرینین بیمه سین اؤزو تؤکور ؟ بیر زامان ایشله ینلری آنباردا گیزله دردیلر کی بیمه مامورو گؤرمه سین ایندی ده دئییرلر کی : بیمه پولون اؤزوز تؤکسز بیمه ائدیرم ! » آ ممی دئدییی کیمی ده دؤکتورلرین چوخو یالنیز داوالاری دفترچه یه یازماغی بیلیرلر !
من آ ممی ایله دانیشدیقجا " آ مخصود " دا هردن سؤزلریمیزه قاتیشیب ، هردن ده اؤز - اؤزونه گولوردو ! آ ممی دن آیریلاندان سونرا آ مخصودو چاغیریب سوروشدوم : هن ؟ نه اولوب ؟ کئفین سازدیر هااااا ! بیزیم سؤزلرین هاراسی گولمه لی ایدی کی سنین ایچین گئچیردی ؟ »
- بیر سؤز دئیه جه یم سنه ، یوخ دئمه هااا
- نه سؤزو آ مخصود ؟
- آ ممی شرکتده هامینین آناسینین آدین اؤیره نیب هامینی دا اؤز آدی ایله یوخ آناسینین آدی ایله سسلر ، ایندی لاپ یئریدیر کی اونون آناسینین آدین اؤیره نیب بیزه لوطف ائله یه سن ! بیز اونون آناسینین آدین بیلمیریک آخی !
- په هوووو ! دئییرم ها هر سحر ایشه گلنده ، سنه " سلام نرگیز خانیمین اوغلو ! " دئیر ، رحیم آغایا دئیر : " یورولما فاطما سورانین اوغلو ! " خخخخخخ دوز دئییرسن . اوشاقلاری آناسینین آدی ایله سسلر !
- بلی . هم قلبی قارادیر هم ده ایسته میر اوشاقلار دا اونو آناسینین آدی ایله سسلیه لر ، بیزلر ده کی اونون آناسینین آدین بیلمیریک ، بیزه پوز وئریر !
- ایندی من نجور اونون آناسینین آدین اؤیره نیب سیزه دئییم ؟
- چوخ راحت ! بیر - ایکی گون سونرا بیله سیندن سیجیللی فتوکپی سی ایسته ییب دئیه جکسن کی بیمه دن زنگ ووروب ایستیرلر پرونده یه ووروب استراحتلرینین پولون وئرسینلر ! » فتوکپی دن آناسینین آدین اوخویوب بیزه دئیه جکسن !
- آهاااااااااان ! ولی خرجی وار هاااااااا ! خخخخخخخخ
- بیر گون ناهارا منه قوناق ! او بیری اوشاقلاردان دا گؤروم نمنه بویون اولورلار ، صبحانه دن ، کؤینکلیکدن زاددان ، گؤروم نمنه قوپاردا بیلرم دا !
نئچه گوندن سونرا آ مخصود دئین کیمی ، آ ممی نین یانینا گئدیب بیله سیندن فتوکپی ایسته دیم !
- منیم فتوکپی می نئیلیرسن پیس اوشاق ؟ خیر اولا .
- بیمه دن زنگ ووروب ایسته ییبلر ، گومان ایستیرلر پروندن یه ووروب سونرا استراحت پوللارینی تؤکه لر !
آ ممی قبول ائدیب صاباحیسی گون منی چاغیریب فتوکپی نی دؤرد قات قاتلاییب بیله مه وئردی ، من ده آلیب دفتره ساری گئتدیم آما فتوکپی یا باخیب گؤردوم آناسینین آدینین اوستون ائله قارالاییب کی اوخونماسین ! فیکر ائتدیییمیزدن داها چوخ قلبی قارا ایمیش ! جریانی اوشاقلارا دئییب اونلاردان ایسته دیم سسلرین چیخارتماسینلار ! من ده اوزومه گتیرمه ییب دؤزدوم . صاباحیسی گون ناراحات قیافه ایله آ ممی نین یانینا گئتدیب دئدیم : آغا ! دونن وئردییین فتوکپی نین مخدوش اولدوغونا گؤره بیمه دن زنگ ووروب بیر آیریسین ایسته ییبلر ! » آ ممی اؤنجه بیر آز هویوخدو آما قبول ائتدی کی صاباح دوز عمللی سین چیخاردیب گتیرسین ! صاباحیسی گون اؤزو منی چاغیریب فتوکپی سین بیله مه وئردی ! من ده بیر آز فاصله آچاندان سونرا هیجان ایله فتوکپی یا باخیب گؤردوم بو دفعه ده آناسینین آدینین اوستونه بالاجا کاغاذ قویوب سونرا فتوکپی چیخاردیب کی آناسینین آدی بیلینمه سین ! بو دفعه اوشاقلاری جریاندا قویوب بیله لرینه تاپشیردیم کی آ ممی نین یانیندا بارا وئرن اولماسین ! صاباحیسی گون حیرصلی قاش قاباقلی ایکن آ ممی نین یانینا گئدیب دئدیم : آغاااااا ! بیزی سریییبسن یوخسا اؤزونو ؟ »
- نه اولوب پیس اوشاق ؟
- یئنه ده بیمه دن زنگ ووروب دئییبلر کی گؤندردییینیز فتوکپی درده ده ین دئییل !
- نیه ؟
- نیه سین اؤزون مندن یاخشی بیلیرسن ! بیمه دن دئییبلر : " صاباح سیجیللینین اصلین بیمه یه گتیرین یوخسا بو متقلب آدامین بیمه سابقه سی کؤدن سیلینه جک ! " بیلمیرم نه ایش گؤروبسن کی بیمه نین گؤزونه آلا - بولا گلیرسن !
- آغای پیس اوشاق خاان ! اولماز من بو استراحتیمین پولون بیمه دن ایستمه یم بلکی یاخامدان ال چکه لر !
- استراحت خرجینه ربطی یوخدور با ، شک ائدیبلر پرونده ن ایله مدارکینه !
صاباحیسی گون آ ممی منی گؤرجک سیجیللیسین چانتادان چیخاردیب منه وئردی : پیس اوشاق ! شولوزونمه سن بو سیجیللینی بیرینه گؤستره سن ! خئچ سن اؤزون ده آپیب باخما ! ائله بئله سی بیمه اداره سینه گؤندر ! » سیجیللینی بیله سیندن آلیب بیر ایکی آتدیم فاصله آچاندان سونرا ایلک صحبفه سین آچدیم ! حیرص آ ممی نین باغارسیغین کسیردی آما من آختاردیغیمی تاپمیشدیم ! سیجیللینی بوکوب آ ممی نین اؤزونه قایتاردیب دئدیم : من آختاردیغیمی تاپمیشام کیشی ! نه استراحت خرجی نه بیمه سی نه سیجیللیسی ؟ منه اؤنملی اولان سنین آنانین آدی ایدی ! بو نه پیس عادتدیر ؟ اعلامیه لرده آنالارین آدین یازماغا قلبی قارالیق . جمع ایچینده خانیملارین آدین آپارماغا قلبی قارالیق . خانیما ، بیزیم اوشاقلار دئمک . اوغلان ! ال چکین بو ایشلردن ! بیری سنین آنانین آدین بیلسه نه اولار مثلن ؟ آددیر دا ، بو دونیادا کیم آدسیز قالیب ؟ هره نین بیر آدی وار دا ! » سونرا اوزومو اوشاقلارا توتوب اوجادان دئدیم : اوشاقلار انتظار سونا چاتدی ! داها صاباحدان بو کیشینی آ ممی سسله مه یین ! بو کیشی جیران خانیمین اوغلودور ! جیران ایله جیران خانیمین اوغلونون ساغلیغینا جانا سینر چپیک چالین ! »
آز تاپاریق آز یئیه ریک ، چوخ تاپاریق چوخ !
، ,؟ ,آ ,بیمه ,ممی ,کی ,آ ممی ,ممی نین ,آناسینین آدین ,بیمه دن ,پیس اوشاق ,فاصله آچاندان سونرا ,یالنیز داوالاری دفترچه ,هفته استراحتدن سونرا
درباره این سایت